Στάδιο «ΠΡΟΣΦΕΡΩ»

Σκοπός του σταδίου «Προσφέρω» είναι η ενθάρρυνση σου να χρησιμοποιήσεις τις δεξιότητες και γνώσεις που απέκτησες στα δύο προηγούμενα στάδια αφενός για την ενδυνάμωση και βελτίωση της ποιότητας του προγράμματος δράσεων, αφετέρου για την ποιοτική αναβάθμιση της προσωπικότητάς σου, με την ενασχόληση σε «ιδιαίτερα» αντικείμενα των έξι (6) Πεδίων Ανιχνευτικής Ενασχόλησης. Το στάδιο αυτό διαρκεί κατ’ ελάχιστον έξι (6) μήνες.

Σε αυτό το στάδιο τονίζεται η έννοια της Προσφοράς και του «Υπηρετείν», καθώς προετοιμάζεσαι για να ενταχθείς πλέον αρμονικά στους κόλπους της Κοινωνίας και να συμβάλλεις δυναμικά στη βελτίωσή της ως ενεργός πολίτης. Επίσης αναπτύσσεις την εξωστρέφειά σου, ώστε να καλύψεις την ανάπτυξη της κοινωνικότητάς σου. Καλείσαι να υπηρετήσεις την ομάδα αναλαμβάνοντας περισσότερο ηγετικό ρόλο μέσω των Ομίλων Εργασίας, να ερευνήσεις πρωτογενώς κοινωνικά προβλήματα αλλά και να προσφέρεις εθελοντικά στους συμπολίτες του αναπτύσσοντας αυξημένη κοινωνική ευθύνη.

Για να ολοκληρωθεί το στάδιο «Προσφέρω» θα πρέπει να έχεις εκπληρώσει τα παρακάτω:

  • Να έχεις ερευνήσει πρωτογενώς ο ίδιος ή σε ομάδα δύο (2) ατόμων ένα κοινωνικό πρόβλημα της περιοχής σου και να έχεις παρουσιάσει τα αποτελέσματα της ατομικής ενασχόλησής σου στην Κοινότητα Ανιχνευτών, παραθέτοντας τα δεδομένα της έρευνας, τη μέθοδο που χρησιμοποίησες για να προσεγγίσει το πρόβλημα και τις προσωπικές σου θέσεις για το αποτέλεσμα.
  • Να έχεις διοργανώσει ο ίδιος ως μέλος Ομίλου Εργασίας, εθελοντική προσφορά σε συνεργασία με φορείς εκτός Προσκοπικής Κίνησης ή σε συνεργασία με άλλη Κοινότητα Ανιχνευτών ή να έχεις συμμετάσχει στη διοργάνωση δράσης προσφοράς της Τοπικής ή Περιφερειακής του Εφορείας. Δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικής σου πρωτοβουλίας για διοργάνωση της δράσης προσφοράς.
  • Να έχεις λάβει μέρος σε ακόμη μία Τριήμερη Χειμερινή εκδρομή.
  • Να έχεις λάβει μέρος σε ακόμη μία Μεγάλη Δράση Υπαίθρου, διάρκειας τουλάχιστον επτά (7) ημερών
  • Να έχεις παρουσιάσει μία δεύτερη ερασιτεχνική ασχολία σε όλη την Κοινότητα Ανιχνευτών
  • Να έχεις παρακολουθήσει ένα ακόμη Ανιχνευτικό Εργαστήριο Γνώσεων.
  • Να έχεις συμμετάσχει στην οργάνωση και διεξαγωγή μιας παρουσίασης ΜΔΥ που συμμετείχες.

Εφόσον έχεις αποκτήσει το Διακριτικό Δάφνης και έχεις πραγματοποιήσει τις παραπάνω ενέργειες του Σταδίου, η Σύνοδος αφού σε αξιολογήσει στις παραπάνω προϋποθέσεις και με τη σύμφωνη γνώμη του Αρχηγού της Κοινότητας Ανιχνευτών σε προτείνουν ιεραρχικά για να συμμετάσχει στη Διαδικασία Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους.

Το στάδιο ολοκληρώνεται προαιρετικά με τη συμμετοχή σου στην Διαδικασία Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους και την ονομασία σου σε Πρόσκοπο Έθνους.

Εφόσον ολοκληρώσεις επιτυχώς τη Διαδικασία Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους ονομάζεσαι Πρόσκοπος Έθνους και φέρεις το σχετικό διακριτικό σήμα στη στολή σου, αντικαθιστώντας το Διακριτικό Δάφνης.

Επικοινωνία

  • Email proskopoipyva@peda.gr
  • Τηλέφωνο +030 694 5233 054
  • Διεύθυνση Δ. Αλεξάτου (πρώην Σύμης) & Αλκής, 13451, Αγιοι Ανάργυροι – Καματερό
Top