Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ιδρύθηκε το 1910 και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη εθελοντική Κίνηση για παιδιά και νέους στην Ελλάδα. Έχοντας στο ενεργητικό του μια ιστορία 100 ετών εθελοντικής προσφοράς στο παιδί και την κοινωνία, και συνεχή δυναμική παρουσία σε περίπου 500 σημεία του τόπου μας.

Απασχολεί παιδιά και νέους από 7 μέχρι 30 ετών που χωρίζονται σε τέσσερις κλάδους ανάλογα με την ηλικία τους.

Η μέθοδός μας εξειδικεύεται κατά κλάδο:

slides-lykopoula1Λυκόπουλα (7-11 ετών)

Παιδιά που είναι μαθητές της Β' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου μέχρι να συμπληρώσουν το 11ο και να πάνε στην ΣΤ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, εντάσσονται στην ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ. Τα μέλη της Αγέλης Λυκοπούλων ονομάζονται Λυκόπουλα.

 

slides-proskopoi3Πρόσκοποι (11-15 ετών)

Παιδιά που συμπλήρωσαν το 10ο έτος της ηλικίας τους και είναι μαθητές της ΣΤ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου και το αργότερο μέχρι να συμπληρώσουν το 15ο εντάσσονται στην ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ. Στην Ομάδα Προσκόπων συνεχίζεται η διαπαιδαγώγηση, που άρχισε στην Αγέλη Λυκοπούλων.

 

slides-anixneutes1 0Ανιχνευτές (15-18 ετών)

Έφηβοι που συμπλήρωσαν το 15ο έτος της ηλικίας τους, μαθητές της Α' Τάξης του Λυκείου και το αργότερο μέχρι να συμπληρώσουν το 18ο εντάσσονται στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ (Κ.Α.). Τα μέλη της Κ.Α. καλούνται ανιχνευτές. Ανιχνευτές μπορούν να γίνουν και έφηβοι 14-17 ετών, που δεν υπήρξαν Πρόσκοποι. Η διαπαιδαγώγηση, που παρέχει ο Προσκοπισμός στον Κλάδο των Λυκοπούλων και στον Κλάδο των Προσκόπων, συμπληρώνεται στον Κλάδο των Ανιχνευτών με την εντατική ανίχνευση του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνικής ζωής, καθώς και την προσφορά υπηρεσίας στο Κοινωνικό σύνολο, με στόχο την ανάπτυξη των ηθικών, πνευματικών, φυσικών και κοινωνικών ικανοτήτων των Ανιχνευτών, ώστε να βοηθηθούν να διαμορφώσουν την προσωπικότητα τους και να γίνουν υπεύθυνοι 'Έλληνες πολίτες χρήσιμοι την Πατρίδα και το Κοινωνικό σύνολο.

slides-diktyoΠροσκοπικό Δίκτυο (19-30 ετών)

Ο Σκοπός του ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ είναι να δώσει ηθικό, πνευματικό και κοινωνικό στήριγμα στους νέους και στις νέες ηλικίας 19 - 30 ετών σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν στο ξεκίνημα του αγώνα τους στον στίβο της ζωής, ώστε να γίνουν χρήσιμοι και υπεύθυνοι άνθρωποι και να έχουν ένα δημιουργικό ρόλο στην κοινωνία.

 

 

Η ΔΗΛΩΣΗ της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ του ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ
(The Mission Statement of Scouting)
Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος αξιών που βασίζεται στην Προσκοπική Υπόσχεση και στο Νόμο, να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία.
35ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Συνέδριο Durban—Νότιος Αφρική

 

Επικοινωνία

  • Email proskopoipyva@peda.gr
  • Τηλέφωνο +030 694 5233 054
  • Διεύθυνση Δ. Αλεξάτου (πρώην Σύμης) & Αλκής, 13451, Αγιοι Ανάργυροι – Καματερό
Top